Concepten    
     
Kees Taal op een evenement houdt meer in dan alleen maar een mooie aria. Presentatie, inhoud en vorm zijn het resultaat van de volgende achterliggende concepten.
     
Glamourtenor
Kees Taal zingt op high-profile events. Zijn schitterende stem en aanstekelijke performance geven cachet aan ieder evenement waar hij optreedt. Een unieke combinatie van de allerhoogste kwaliteit van klassieke zang samen met een voor een klassieke zanger uniek vermogen om te kunnen omgaan met moderne techniek, en met uiteenlopende situaties en settingen. Ook de speciaal voor hem ontworpen kostuums dragen bij aan een "glamorous" performance.

AriaClips
Met het concept "AriaClips" geeft Kees Taal gestalte aan de emotie van de opera-aria door middel van een spectaculaire performance, met videobeelden en een unieke theatrale orchestratie.
De aria is samengebalde emotie. De uitroep van de zanger voor liefde, wraak, verdriet, hoop en wanhoop. De toreador van de zang; de operatenor geeft op de toppen van zijn longen uiting aan zijn gevoel.
Van oorsprong was de aria de monoloog in een drama. Aan het eind van de middeleeuwen lieten de Italianen het antieke Griekse drama in gezongen vorm herleven. Opera was een visueel bedoeld spectakel. Daarom is de opera-aria ook zo uitermate geschikt om een sfeerbeeld te creeren, bij een film, een reclame, een modeshow of een voetbalwedstrijd.
Kees Taal gebruikt deze elementen om gestalte te geven aan zijn AriaClips. De emotie van de aria's van Puccini, Verdi, komt tot leven door een unieke theatrale orkestratie. Elke aria wordt neergezet als een MTV clip. Een duet met video, een dans met het publiek, een theatrale orkestratie in beeld en geluid, daarmee wordt de luisteraar ook toeschouwer en medebelever van een uniek multimediaal spectakel.

 

Red Carpet Event
Een Red Carpet Event is het concept van een avondvullend programma met Kees Taal, met gasten, orkest en dansers. Een unieke theatrale orchestratie met een multimediale mix van klassieke en lichte muziek. De naadloze en wervelende afwisseling van diverse muzieksoorten met een hoge kwaliteit, de prachtige zang en de energieke performance van Kees Taal en zijn gasten en laten iedereen op het puntje van hun stoel zitten. Deze multimediale samensmelting van beeld en geluid hebben gegarandeerd en onmiddelijk succes bij een breed en enthousiast publiek.